20.11.02

Euroopa riik

Liia Hänni
Riigikogu

Tere! Olles kuulnud Teie avamust Vikerraadios küsiks kas Te ei tahagi ühist Eroopa riiki, kes suudaks meile sots kindlust pakkuda?

Larko

Tänan arvamuse eest. Kahjuks ei tea ma, mida Vikerraadio edastas, sest otseselt ei ole ma seal esinenud.

Mis puudutab sotsiaalkindlustust, siis Euroopa Liit seda ei taga, vaid iga liikmesriik on ise vastutav. Ma ei pea, tõepoolest, õigeks Euroopa Liidu muutmist liitriigiks. See ei ole tegelikult ka Euroopa Liidus kavandatavate reformide eesmärk.

Soovin Teile jätkuvat kodanikuaktiivsust!

Liia Hänni

Tere proua Hänni!

Tänan Teid vastuse eest mu provokatiivsele Euroopa riigi kehtestamist puudutavale küsimusele. Edastasin selle Teile oma mobiilselt e-postiaadressilt. Olles jälle päris veebiühenduse otsas olen täna avaldanud Internetis teemat puudutava artikli pealkirjaga ISAMAADE EUROOPA, KODANIKE EUROOPA VÕI EUROOPA LIITRIIK?

Soovin Teile edu Euroopa ehitamise tööl kodanike huve kaitstes.

Lugupidamisega

Larko

18.11.02

Milleks tasuda

Peeter Marvet

Tere, Marvuti!


Nagu ehk tuvastasid, helistasin Su propageeritud kõnepostile täna hommikul proovi korras. Ilus värk, paistab hästi töötavat. Ainult et mina päriselt aru ei saa, mistõttu Sa pead selle kui lisatasulise eriteenuse eest pappi lagedale laduma.

Minul kui Telia kliendil Soomes on teenuse juurde kõnepost ette nähtud. Ma olen sellised sätestused üks kord paika pannud, et mu Soome numbrile helistades suunab operaator kõnepostile kui ma pole võrguvälis või ei soovi kõnet vastu võtta. Võrgus viibides saadetakse mulle SMS-teade, kui uus sõnum kõnepostile laekub. Siin Eestis viibides saan ma kõnepostile helistada ja PINi sisestamisel sõnumid kuulata. Kui keegi teab ja tahab, saab ta selle asemel, et mind tülitada, mu numbrist ühe 5:e 6:eks muuta, ja ongi kohe otse kõnepostis. (Sinna juurde käivad veel analoogilise numbri vahetamise korras mitmesugused datateenused, millega ma pole kursis, sest oma olematu riistvarapargi pärast nii kui nii ei saa neid rakendada.)

See ilus asi aga maksab mulle ainult nii palju kui seda kasutan. Kui mind mälu ei peta, pead Sina suurusjärgus 30-40 EEKki igal kuul selle ilusa asja eest tasuma. Mina aga maksan ainult nende sõnumite eest, mida kuulda võtan. Sisuliselt tähendab see 2-3 sõnumit kuus (mul ju nii palju telefoni teel suhtlust ei olegi), mille ära kuulamine käib minuutihinna eest. Seega saan asjast umbes 50 eurosendiga kuus jagu.

Muidugi peab EMT oma kasumi ära teenima. Mulle aga tundub, et ta seda antud juhul just Sinu arvel teeb. See võiks juba mõne artikli teemaks kujuneda, eks?

Variisik tahab kangesti kõrvalukses asuvasse trahterisse siseneda. Ehk annan talle pisitasa mööda.

Tervitades

Larko