21.11.00

Poronkusi

Arvoisa Suomessa asuva oluen ystävä

Yhdistyksemme Baltic Beer Lovers kokoaa riveihinsä suuren joukon Baltiassa ja Pohjoismaissa asuvia oluen ystäviä. Viime kesänä Helsingissä pidetyille kesäpäivillemme osallistuivat yhdistyksen molemmat jäsenet.

Olemme huolestuneisuudella panneet merkille ne epäinhimilliset olosuhteet, joissa suomalaiset kollegamme joutuvat elämään. Hyvät veljet ja sisaret oluessa! Miksi Te juotte ruunankusta?

Suomessa myytävä mallasjuoma poikkeaa laadultaan vedellä laimennetusta Fairysta siten, että viimeksi mainitun säännöllinen nauttiminen ei ole terveydelle niin vaarallista kuin Suomen panimoiden tuotokset. Jos esimerkiksi Hartwallin tuottamia nesteitä kutsutaan olueksi, on semmoinen nimittely Suomen perustuslain suojaaman sananvapauden lievää törkeämpää väärinkäyttöä.

Verbaalinen tapainturmellus on Suomessa viety jopa lainsäädännön tasolle. Eduskunta on suuressa viisaudessaan päättänyt rankasti verottaa edellä mainittuja nesteitä ja kehtaa kutsua näin syntynyttä oikeussäännöstä olutveroksi. O tempores o mores!

Hyvät kaljaveikot ja -sisaret! Emme ole huolestuneita Suomessa vallitsevasta barbariasta (jota hyvällä syyllä voidaan nimittää ihmisoikeuksien loukkaukseksi) pelkästään epäitsekkäästä lähimmäisenrakkaudesta. Ala-arvoisten nesteiden tarjonta on levinnyt
suomalaisten olutturistien mukana myös meidän reviirillemme. Suomesta suuntautuu toiminta-alueellemme (erityisesti Tallinnaan) mahtava kaljaralli, jossa sinänsä ei ole mitään moitittavaa - onhan täältä sentään saatavissa jaloja mallasjuomia maltillisesti verotettuna. Valitettavasti olutturistien Fairyn saastuttama maku on luonut kyseenalaisten nesteiden kysyntää myös täkäläisillä markkinoilla. Arvoisat suomalaiset! Pitäkää poronkusenne!

Kutsumme tuntemiamme ja arvostamiamme Suomessa asuvia oikean oluen ystäviä kapinaan valtiovallan ja panimoteollisuuden epäpyhää allianssia vastaan. Hyvät veljet ja sisaret! Älkää olko lampaita!

Kaljakapinan muodoista käytävä keskustelu Baltic Beer Loversin puitteissa tapahtuu aluksi virtuaalisesti Maailmanlaajuisessa Verkossa. Myöhemmässä vaiheessa harkitsemme kokouksen koolle kutsumista fyysisen läsnäolon formaatissa. Ja silloin, arvoisa kaljakööri, vedämme perseet olalle.

Oluenhuuruisin terveisin

Baltic Beer Lovers
Markus Larkovirta
Presidentti