28.1.03

Peata Lenin

28.1.2003

Linnapea Väino Hallikmägi
Abilinnapea Riina Müürsepp
Abilinnapea Peeter Orav
Abilinnapea Eino-Jüri Laarmann
Linnavalitsuse liige Mart Alliku


Austatud Pärnu linnavalitsus


Avaldan sügavat pahameelt Teie otsuse pärast skulptuur Hüvasti XX sajand ehk Peata Lenin oma kodust Pärnu Uue Kunsti Muuseumi eest eemaldada. Säärase otsusega ilmutate uskumatut kultuuritust. Mu täpsemad põhjendused palun veebist lugeda artiklist Peata Lenin saab hundipassi


Lugupidamisega


Larko



Larko


Tere päevast .

Tänana Teid arvamuse eest ja tean et sellise otsuse landetamine kutsub esile väga erinevaid arvamusi ja mõtteid. Linnavalitsus lähtus otsuse tegemisel mitmetest põhimõtetest ja üks nendest oli kindlasti ka see ,et kõne all olev skulptuur ei pea tingimata kaduma vaid kindlasti on võimalik kokku leppida ja leida selline asukoht, kus see on võimalik püstitada juba püsirajatisena ning mis ei pea asuma parklaalal ja ajutise ehitisena nii nagu see täna on. Igati on oodatud nii linnakodanike kui Uue Kunsti Muuseumi töötajate ettepanekud ja ilmselt on need võimalused olemas sellesama maja läheduses. Skulptuurid ei pea paiknema avalikel teedel, kõnniteedel, parklates, kindlasti on võimalik leida kompromisse uue asukoha suhtes, kui seda soovitakse jätkuvalt eksponeerida.

Linnavalitsusele tuli taotlus pikendada paigaldusluba viieks aastaks. Küsimust on võimalik ehitusseaduse valguses käsitleda ka püsirajatisena, mis ei saa aga meie arvates asuda praegusel asukohal.

Lugupidamisega

Riina Müürsepp

abilinnapea.


21.2.2003

Tere, proua Müürsepp!

Kirjutasite mulle 28-01-2003, et skulptuur Hüvasti XX sajand ehk Peata Lenin ei tohi oma praegusesse asukohta jääda, kuna see on parkimiseks ette nähtud ruum. Käisin vahepeal kontrollimas faktilisi asjaolusid.

Nagu on enam vähem selgelt näha sellele kirjale lisatud pildist, hõlmab Peata Lenin tänavapinda umbes ühe auto parkimiseks vaja mineva ala. Liiklust ta ei takista ega tekita muudki pahandust.

Sellest mu küsimus: Kas Pärnu kesklinnas on nii valdav napus parkimiskohtadest, et Lenin seetõttu tingimata peab oma kodust Uue Kunsti Muuseumi eest lahkuma?

Vestlesin ka Chaplini Kultuurikeskuse juhataja Vaiko Eduriga, kes kinnitas mulle, et kultuurikeskus on nõus oma krundilt ühe auto jaoks parkimispinda eraldama juhul kui Peata Lenin rahule jäetakse. Kui Pärnu linnal on tõesti seda üht parkimiskohta vaja, kas Chaplini kultuurikeskuse lahke pakkumine seda vajadust ei rahulda?

Mul on kavas lähematel päevadel (s.t. pärast riigipühi) sel teemal koos piltidega artikkel avaldada. Edastan hea meelega Teie arvamuse, kui saate selle mulle näiteks teisipäeval saata.

Soovin Teile head vabariigi aastapäeva!

Larko

Peata Lenin